Jotkut katutaideteokset ja tekijöiden nimimerkit ovat maailmankuuluja, mutta silti kukaan ei tiedä, keitä tekijät ovat. Tämä johtuu siitä, että monet katutaitelijat ja graffitimaalarit ovat aloittaneet uransa tekemällä laittomia töitä julkisiin tiloihin. He saattavat olla näiden tekojensa takia etsintäkuulutettuja ja heitä odottaisi korvausvaatimukset ja sakot, jos he astuisivat teosmenneisyytensä kanssa julkisuuteen. Tämä on yksi syy, miksi katutaiteilijat työskentelevät usein anonyymisti ja salanimillä.

Katutaidekulttuuriin ja varsinkin graffitikulttuuriin voi muutoinkin kuulua se, ettei esiinnytä omilla naamoillaan. Tekijät saattavat uskaltaa ottaa paremmin kantaa voidessaan tehdä teoksiaan salanimen turvin.

Banksy

Banksy on maailman tunnetuin katutaiteilija, mutta hänen henkilöllisyytensä ei ole julkista tietoa. Vaikka Banksy on yleensä ensimmäinen mieleen tuleva nimi, kun pohditaan kuuluisia katutaiteilijoita, on hän nykyään ehkä enemmän käsitetaiteilija ja mediaperformanssien tekijä. Hän ei enää tee paljoa samanlaisia luvattomia teoksia katujen seinämille, kuin mistä hän on tullut suosituksi. Sen sijaan hän käyttää mainettaan erilaisissa projekteissa, jotka tuottavat keskustelua. Nykyisin kohuun ja mediahuomioon riittää, että Banksy toimii näyttelyn järjestäjänä ilman omia teoksiaan.

Blek le Rat

Blek le Rat on yksi katutaiteilijoista, joiden oikea nimi tiedetään. Xavier Prou näyttäytyy esimerkiksi gallerioiden avajaisissa ja kirjojen julkistamistilaisuuksissa. Blek le Ratilla on ollut suuri vaikutus Banksyn tuotantoon, jossa voi nähdä monia lainauksia Blek le Ratilta. Katutaidekulttuurissa lainaukset ovat kuitenkin sallittuja ja ne nähdään ylistyksen osoituksina eikä varkauksina.

Jean-Michel Basquiat

Yhdysvaltalainen Jean-Michel Basquait aloitti uransa graffititaitelijana ja jatkoi siitä uraansa taidemaalarina. Hän käytti 1970-luvun lopussa 17-vuotiaana tägiensä nimimerkkinä lyhennettä SAMO ja maalaili metrovaunuihin ja rakennuksiin graffiteja. Hän siirtyi vuonna 1980 maalaamaan katutaidevaikutteista taidetta. Hän maalasi kuolevaisuusteemaisia hahmoja ja katukuvasta poimittuja aiheita.

Basquiatista tuli tunnettu avantgardetaiteilija ja Andy Warholin ystävä ja hänen maalauksiaan myydään tänä päivänä miljoonien dollareiden hintaan. Taiteilija kuoli nuorena vuonna 1988.

Blade

Blade on ollut luomassa graffitikulttuuria ja häntä kutsutaan lisänimellä “King of Graffiti”. Blade tekee edelleen sellaisia maalauksia, jotka yksinkertaisuudessaan muistuttavat graffitin alkujuurista. Blade teki Helsingissä maalauksen vuonna 2018 käydessään Helsingin taidemuseo HAMin graffitiaiheisen näyttelyn avajaisissa.

Haze

Eric Haze oli yksi newyorkilaisista taiteilijoista, jotka toivat graffitimaalausta valtavirtaan. Haze teki kuvataidetta suosituille hip hop -bändeille, kuten Beastie Boysille ja Public Enemylle. Monet tunnetut levynkannet ja bändien logot ovat hänen käsialaansa. Eric Haze tekee nykyisin lähinnä kaupallista suunnittelutyötä esimerkiksi urheiluvaatemerkeille.

Os Gemeos

Joskus katutaiteilijat toimivat yhdessä nimimerkin alla. Brasilialaiset veljekset Otavio ja Gustavo Pandolfo tekevät graffitimaalauksia taiteilijanimen Os Gemeosin alla. He tekevät töitä kaduille ja gallerioihin. Heidän mielestään taidegallerioiden teokset eivät voi olla graffitia, koska graffiti elää kaduilla. Graffitin elementtien käyttö ei tee maalauksista graffitia, vaan sellaiset teokset ovat nykytaidetta.

Os Gemeosilla on pitkä historia. He aloittivat maalaamisen samaan aikaan kun graffitikulttuuri levisi New Yorkista muualle maailmaan. Os Geomeosin veljekset asuivat Brasilian São Paulossa, jossa he kehittivät omaa tyyliään. Maalaustyylit eivät levinneet yhtä nopeasti 1980-luvulla ilman internetiä kuin nykyisin. Valokuvia ja sketchejä läheteltiin kirjepostina toisille alan harrastajille. Vähitellen graffitin alkuaikojen jälkeen tieto sentään levisi graffitilehtien avulla.

Stik

Stik on brittiläinen graffititaiteilija, joka on tunnettu lähinnä tikku-ukkohahmoistaan. Näillä hahmoilla on tikkumaiset raajat ja yksinkertainen kuutiovartalo ja pallopää. Stik on työskennellyt yhteistyössä monien hyväntekeväisyysjärjestöjen, kuten Amnesty Internationalin kanssa, ja on siten jatkanut katutaiteen yhteiskunnallisen kantaaottavuuden perinnettä.

Stik on tehnyt katutaidetta Lontoon julkisivuille, mutta hänen töitään on ollut esillä myös gallerioissa. Stik varjelee identiteettiään Banksyn tavoin.